Wat is Critical Alignment

Critical Alignment is een yogavorm waarin de klassieke yogahoudingen en de laatste inzichten in de westerse beweegingsleer samenkomen. Door middel van diverse tools als de strip of het achteroverbuigbankje wordt het lichaam ondersteund om makkelijker in een houding te komen waardoor het beter kan ontspannen en de balans tussen houdingsspieren en de beweegspieren wordt hersteld. Een disbalans tussen deze twee spiergroepen is vaak de oorzaak van stijfheid in de wervelkolom waardoor een vrije doorgifte van bewegingen wordt belemmerd.

Wat levert het je op
Naast alle yogabenefits zoals flexibilteit en het vergroten van een stuk lichaamsbesef neemt het herstellen van een soepele, gezonde en sterke rug een belangrijke plaats in. Het structureel aanpakken van stressklachten die gekoppeld zijn aan de boven en onderrug is een van de kenmerken van Critical Alignment.

Voor wie
Kom je uit een meer traditionele vorm zoals bijvoorbeeld Iyengar yoga dan kan CAY door de gebruikte tools als bijvoorbeeld het boogje of het hoofdstandbankje een prima aanvulling zijn op jouw practice. Ben je meer pragmatisch ingesteld en heb je niet zoveel op met traditionele yogavormen dan is Critical Alignment yoga een goed alternatief.

Lestijden
Vrijdag: 9:00 – 10:15

Neem contact op!