Wat is Do-In Yoga

Do-In is een Japanse yogavorm waarin diverse elementen zijn verwerkt. De Indiase yoga gaat uit van prana / nadi’s / asana’s terwijl de filosofie van de Do-In is gekoppeld aan de theorie van Yin & Yang en de 5 elementenleer uit de traditionele Chinese geneeskunde. Naast het beoefenen van de diverse houdingen gebruiken we in de Do-In ook bewegingen uit de Qigong en krijgskunsten als Taiji of Aikido. Partnerstrekkingen en zelfmassage / shiatsu komen regelmatig voor in de les. Heeft een les een yang karakter dan doen we meer staande houdingen en flowserie’s. In een yin les blijven we langer in een houding, zijn de houdingen vaker zittend of liggend en sluiten we af met een langere meditatie.

Wat levert het je op
Naast een toename van balans, flexibiliteit en coordinatie wordt je meer bewust je ademhaling, het bewegen vanuit het centrum (hara) en maak je kennis met het concept van Ki.

Voor wie
Je hoeft niet lenig te zijn om aan Do-In yoga te gaan doen, sterker nog je souplesse zal stapje voor stapje toenemen. Heb je iets met een ‘oosterse kijk’ op bewegen of wil je naast je eigen yogavorm een nieuwe weg in slaan dan is Do-In zeker iets voor jou.

Lestijden
Dinsdag 19.30 – 20.45

Neem contact op!