Shiatsu

Iokai Shiatsu is door de Japanse arts Masunaga in de jaren 60 en 70 ontwikkeld als behandelmethode voor diverse klachten zoals stijve spieren en gewrichten. Hij combineerde de theorie uit de klassieke Chinese geneeskunde ( Yin&Yang / 5 elementenleer ) met kennis uit de westerse chiropraxie en Japanse drukpuntmassage. Door druk te geven met duim, vingers of handpalm op de meridianen uit de acupunctuur en de daarbij behorende acupunctuurpunten wordt het lichaam ondersteunt in het zelfherstellend vermogen. Strekkingen en gewrichtsmobilisaties maken regelmatig onderdeel uit van de behandeling om ruimte vrij te maken voor een diepe ontspanning zodat het lichaam weer vrij, licht en makkelijk kan gaan bewegen.

De behandeling duurt ongeveer een uur en de ontvanger ligt op een futon altijd met de kleding aan. Voor de behandeling vindt een intake plaats waarin vragen worden gesteld over de gezondheid. De shiatsu behandelingen zijn een onderdeel van het personal trainingstraject voor rugklachten maar kunnen ook als losse behandeling worden geboekt.

Om het voor iedereen betaalbaar te houden maak ik gebruik van een laagdrempelig tarief van 60 euro zowel voor personal training als shiatsu behandelingen. Om dit tarief te kunnen handhaven heb ik ervoor gekozen om me niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging.

Derhalve komen behandelingen NIET voor vergoeding in aanmerking.